Lån uten sikkerhet

Lån uten sikkerhet

I banken må du vanligvis stille sikkerhet for lånet ditt. Det betyr, at du kan risikere å miste f.eks. fast eiendom, dersom du ikke klarer å nedbetale pengene igjen. Men det finnes faktisk mange muligheter for å få et lån uten sikkerhet, hvis du velger et online selskap. Vi hjelper deg med å få oversikt over markedet og ser på fordeler og ulemper ved løsningen.

Hvorfor søke om lån uten sikkerhet?

Et lån med sikkerhet betyr, at du må stille fast eiendom som ’pant’. Det kan for eksempel være bil, båt, hus eller andre eiendeler. I praksis betyr det, at disse kan brukes som betaling, dersom du ikke klarer å overholde nedbetalingen. Det er selvfølgelig ikke noe, som skjer, hvis du betaler pengene dagen etter.

Men du kan risikere, at dine eiendeler blir solgt på tvangsauksjon for å tjene inn penger på dine vegner. Disse pengene blir da automatisk brukt til å nedbetale den gjelden, du har. I verste tilfelle risikerer du altså å miste både bil og bolig, dersom du plutselig skulle få økonomiske problemer.

Med et online forbrukslån kan du få penger uten å stille sikkerhet. Her er det altså ingen risiko for å miste fast eiendom, dersom nedbetalingen ikke går som planlagt. Det betyr selvfølgelig ikke, at det ikke har konsekvenser. Det kan bety veldig dyre renter og eventuelt inkassosaker, dersom du ikke betaler din gjeld til tiden. Men det gir deg som kunde en mindre risiko, og derfor er det mange, som foretrekker lån uten sikkerhet.

Hva betyr det for renten?

Lån uten sikkerhet innebærer en større risiko for det selskapet, som låner deg penger. Som konsekvens av dette (og en rekke andre fordeler) blir renten som regel litt høyere hos de online selskaper enn i banken. Men online forbrukslån er ikke så dyr en løsning, som det har vært gjennom tiden. I dag finnes det stor konkurranse på markedet, og som kunde kan du få veldig gode vilkår. F.eks. kan du hos banker som Opp Finans og Komplett Bank få en nominell rente, som ligger under 8 %. I tillegg får du masse andre fordeler, som banken ikke kan gi deg.

Søk om lån uten sikkerhet

Nesten alle online selskaper tilbyr lån uten sikkerhet. Du kan velge alle beløp mellom 5.000 og 500.000 kr, så du kan helt sikkert også finne noe, som passer for dine behov. Hele søknadsprosessen er utrolig enkel, fordi alt skjer på nett. Du sender inn din søknad på selskapets egen nettside ved å fylle ut skjema med informasjoner om deg selv og det lånet, du trenger. Innen få timer får du svar, og her kan du se presis, hva selskapet kan tilby. Det er alltid gratis og uforpliktende å sende inn en søknad, så vær ikke redd for å undersøke, hva forskjellige selskaper kan tilby deg.

Du kan spare mye penger på å sammenligne flere tilbud, fordi variasjonen i rente er veldig stor. Her anbefaler vi, at du ser på den effektive renten frem for den nominelle. Den inkluderer nemlig alle gebyrer, kostnader og selvfølgelig også renten, så du kan se den totale kostnaden på lånet. Slik er det den enkleste og raskeste måte å finne det billigste lån uten sikkerhet.